Uitvaartverenigingde Laatste Eer

Veel gestelde vragen

Per 1 januari 2020 heeft Uitvaartvereniging De Laatste Eer haar activiteiten beëindigd. De uitvaarten zullen vanaf nu verzorgd worden vanuit Stichting Rouwcentrum Heino, het Afscheidshuus. Het meldnummer bij overlijden blijft ongewijzigd.

Welke stappen moet ik ondernemen in het geval van een overlijden?

Nadat de arts de formaliteiten rond het overlijden heeft afgerond, is één telefoontje voldoende om het noodzakelijke traject in gang te zetten. Het centrale meldnummer is 0572 – 39 19 99. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Nadat de melding is doorgenomen, komt de uitvaartverzorg(st)er aan huis om samen met u de uitvaart voor te bereiden.

Hoe snel heb ik de financiële gevolgen van een uitvaart in beeld?

Als er sprake is van een overlijden van partner of familielid wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen van een uitvaart. Heeft de overledene een uitvaartverzekering, dan horen we dat graag in het eerste gesprek. Wij nemen dan contact op met de verzekeraar en informeren u vervolgens over de mogelijkheden die de verzekering biedt. Samen met u nemen we de begroting door zodat u vooraf inzicht heeft in alle kosten en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Onze jarenlange ervaring zorgt er voor dat we bijzonder efficiënt te werk gaan en binnen diverse budgetten een hoogstaande uitvaart kunnen bieden.

Waarvoor dient het Afscheidshuus?

Het Afscheidshuus is een plek waar de overledene kan worden opgebaard. Het pand beschikt over 2 familiekamers waar in alle rust en beslotenheid op persoonlijke wijze afscheid kan worden genomen van de overledene. De voorbereiding voor de uitvaart, bijvoorbeeld het sluiten van de kist, kan in alle rust in de familiekamer van het Afscheidshuus worden gedaan. De familiekamers zijn een volwaardig alternatief voor opbaring in eigen huis. Ook kan het Afscheidshuus dienen als plek voor de condoleance. Er is een ruimte beschikbaar voor een ceremonie en eventueel voor een koffietafel na afloop van de uitvaart.

Hoe vaak mag ik de overledene in het Afscheidshuus bezoeken?

Dankzij ons sleutelsysteem kunt u de overledene tot de dag van de uitvaart zo vaak bezoeken als u wilt. U kunt ongestoord gebruik maken van de familiekamer, met haar faciliteiten, waarin de overledene is opgebaard.

Beschikt het Afscheidshuus over een ruimte voor een ceremonie?

Het uitvaartcentrum heeft de beschikking over een zaal voor een ceremonie of bijeenkomst voor groepen tot 70 personen. Deze ruimte beschikt over audiovisuele media en is naar ieders wens in te richten.

Kan ik mijn persoonlijke wensen ergens vastleggen?

U kunt uw wensen vastleggen in een codicil. Met dit persoonlijk document, waarin u de ideeën over de uitvaart kenbaar maakt, neemt u de nabestaanden veel zorgen uit handen. Dit codicil is op aanvraag gratis te verkrijgen.